Roos van Harten
Ton Albertsstraat 8
7207 PE Zutphen
06-23798570 / 0575-530784

Welkom Wie ben ik Specialisaties Behandelingen Gel nagellak Tarieven Contact

Behandelingen

Aangesloten bij:

Een reguliere behandeling duurt 45 minuten en kan bestaan uit:

Nagels knippen en nagelomgeving verzorgen

Dunner frezen van verdikte nagels, verzorgen van kalknagels en schimmelnagels

Behandelen van ingroeiende nagels en zonodig drukvrij leggen

Verwijderen van overtollig eelt en kloven

Verwijderen van likdoorns

Als afsluiting krijgt u een verzorgende voetencrème

Behandeling uitbreiden

In de lente en de zomer kan het mooi en verzorgd staan wanneer uw nagels met een frisse of modieuze kleur gelakt zijn. Dat kan met een gewone lak of een gellak (zie Gel nagellak)

In de winter kunt u uw voeten met een scrub en een masker laten verzorgen, een weldaad voor uw voeten.

Kalknagel/Mycose nagel behandeling voor dames en heren

Een kalknagel is vaak een schimmelnagel ook mycosenagel genoemd. Ze kunnen o.a. ontstaan doordat men de teen stoot of doordat er iets zwaars op valt. Er vormt zich dan een "blauwe nagel".  Op dat moment kan een schimmel of infectie sneller toeslaan. Ook bij sporters doet zich dit regelmatig voor.
Een schimmelnagel kan erg brokkelig of dik worden. Dit geeft wrijving in de schoen en kan pijn veroorzaken.

De behandeling bestaat uit het dun frezen en zodoende verwijderen van de door de mycose aangetaste delen. Het is heel belangrijk dat er thuis dagelijks wordt gedruppeld met een anti-mycose middel.

Met LCN Wilde Pedique silver plus (zilver heeft een antibacteriële werking en ook bevat het product een kiemdodende component voor de mycose) kan indien gewenst op de behandelde nagel een dunne gel worden opgebracht. Deze wordt met een lamp uitgehard. U krijgt hiermee een natuurlijk ogende nagel. Het is wenselijk om het verloop te begeleiden en een controle is gewenst na 4-6 weken.

 Een vervolgbehandeling is meestal na 4 tot 6 weken


Een deelbehandeling duurt 20 minuten en kan bv. bestaan uit het verwijderen van een likdoorn


Nagelreparatie

Hebt u een nagel die is afgebrokkeld, is ingescheurd of waarvan de hoek is afgescheurd? Deze kan gecorrigeerd worden met:
-
LCN Wilde pedique silver plus. Dit product bevat een component die een kiemdodende werking heeft op schimmels en gisten. Zilver heeft een antibacteriële werking. De opbouw wordt gemaakt met de LCN gel, waarna deze wordt uitgehard met Led licht. De nagel voelt natuurlijk en elastisch aan en kan in de teint rose of beige, prima voor heren, opgebracht worden. Indien gewenst kan men hierover een lak aanbrengen in een gewenste kleur.

- Gelacy: Flexibel als een gel en zo sterk en hard als acryl. Het kan klappen of stoten absorberen zoals met sporten. De kleur is neutraal. Controle is na 6 weken.

Zie hieronder enkele voorbeelden van nagelreparatie.

Nagelreparatie van een nagel met mycose. De mycose werd zoveel mogelijk weggefreest waarna een opbouw gemaakt werd met LCN wilde pedique silver in de kleur beige.


Een door mycose afgebrokkelde nagel

Na reparatie een mooie gladde nagel waar de kous niet aan blijft haken

Nagelregulatie

Dit is het begeleiden van een pijnlijke nagelvorm of een ernstig bol groeiende nagel (convex), naar een normale groei/vorm middels heveling.

De heveling vindt plaats door een beugeltje op de nagel te plaatsen: een onyclip of een BS Spange, of door een veertje van chirurgisch staaldraad. Vaak wordt dit gedaan bij een ingroeiende nagel.
Voor

Na

Hier is een veertje geplaatst met chirurgisch staal omdat de nagel erg bol staat en neigt in te groeien